Zwanger tijdens de corona crisis

Ik ben nu 35 weken zwanger en hoewel ik van mezelf best nuchter ben en me echt niet heel snel druk maak vind ik zwanger zijn nu toch wel even een ander verhaal. Zwanger tijdens de corona crisis, hoe is dat?

Toen alles nog kon
In het begin van de zwangerschap was alles nog normaal. Ik deed een positieve test in september en wat zag alles er toen nog anders uit… Ron en ik konden samen naar de controles en hebben zelfs met 15 weken een pretecho gedaan om erachter te komen dat we nog een jongetje krijgen. Ook de 20 weken echo (die nu wel wat spannender was dan destijds met Noud) mocht samen. En vanaf toen werd het in de wereld wat onrustiger. Onze verloskundige praktijk houdt ons heel goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en laatste nieuwsberichten. Eerst kwam het nieuws dat je niet meer samen naar de controles mag komen. Vervolgens moest je ook alleen naar de echo’s en een week voor wij de 30 weken echo zouden hebben werd bekend dat deze helemaal niet meer door zou gaan. Dat was wel even heel erg balen! Niet alleen omdat we er naar uitkeken om de baby weer even te zien, maar ook omdat er toch ook wel gekeken wordt of alles nog goed gaat daarbinnen.

Risico groep
Men zegt dat zwangere vrouwen en hun ongeboren kindje geen extra risico lopen, maar ik dat vind ik lastig om mee eens te zijn.. hoeveel onderzoek hebben ze daar nou werkelijk naar kunnen doen? Bovendien is (hoge) koorts nooit goed voor je ongeboren kindje dus dat wil je zeker tijdens je zwangerschap niet.

Het voelt voor mij heel erg dubbel, voor ons is het thuisblijven en thuiswerken slechts een kleine aanpassing in ons dagelijks leven en dat weegt natuurlijk helemaal niet op tegen al die mensen die nu voor hun leven aan het vechten zijn. Toch hoop ik heel erg dat alles gauw voorbij is, en we ons niet direct zorgen hoeven te maken over de kleine baby die nog totaal geen weerstand heeft.

Voor ons is dit ons tweede kindje, en dat maakt het voor mij wel iets makkelijker om alleen naar controles te gaan. Toch is het natuurlijk helemaal niet leuk voor Ron, want die was er ook heel graag bij geweest. En ik kan me echt voorstellen dat als het de eerste zwangerschap is, dat het allemaal net wat spannender is.

Ik ga aftellen, nog een paar weekjes geduld!

Bedankt voor het lezen! X

Volg:

Comments

 1. chucky1012
  28 april 2020 / 06:39

  Daar ben ik het met je eens.
  Wat vervelend dat je man niet mee kon.
  Het is zo speciaal.
  Aftellen…….
  Veel succes……

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge