Wat was er wel leuk in 2020?

Dat we ons 2020 allemaal wat anders hadden voorgesteld, daar hoef ik het niet over te hebben, dat lijkt me vrij duidelijk. Ik denk dat iedereen op wat voor manier dan ook geraakt is door COVID-19 en dat het voor helemaal niemand makkelijk is (geweest). Daar ben ik me heel bewust van en sluit ik zeker mijn ogen niet voor. Maar dat ik dat niet doe wil niet zeggen dat ik even stil wil staan bij alle dingen die wèl leuk waren in 2020. Want die waren er zeker!

Dit jaar is echt voorbij gevlogen! Het stond voor ons (met name het eerste deel van 2020) vooral in het teken van de zwangerschap en de geboorte van Morris. Want dat staat op het lijstje van leuke dingen natuurlijk met stip op 1! Op 25 mei werd Noud grote broer en wij voor de 2e keer ouders. Wat een groot geluk! Het is vaak druk met twee jongens die (op 10 dagen na) precies 2 jaar schelen en als we even de deur uitgaan heb ik het gevoel dat ik het grootste deel van onze inboedel mee moet nemen, maar het is naast de drukte eigenlijk vooral heel gezellig.

Toen kwamen we er ook achter dat ons huis echt te klein werd en na een korte zoektocht kwamen we onze huidige woning tegen op Funda. Eind oktober zijn we verhuisd naar een -voor ons- perfect huis. Meer dan genoeg ruimte op de bovenverdieping en ook beneden een stuk meer ruimte. Het voelde gelijk goed, we voelden ons allemaal direct thuis.

Het feit dat ik zó lang fulltime bij Noud en Morris heb kunnen zijn. Ik heb me geen seconde verveeld en heb het nog geen moment anders gewild. Ik kan goed thuis zijn en besef me heel goed hoe snel de tijd gaat en dat ze veel te snel groot worden. Aan het eind van sommige dagen heb ik me afgevraagd wat ik nou eigenlijk precies gedaan had.. haha. Maar omdat er vrij weinig mogelijkheden waren was er voor Morris veel rust en regelmaat. En daar doet hij het heel erg goed op. Hij slaapt al sinds hij klein is iedere nacht als een roosje en ook overdag slaapt hij goed. Tussen zijn slaapjes door waren we vaak in het bos te vinden. En we hebben natuurlijk Koopmans goed gesponsord, want de hoeveelheid koekjes en cakejes die Noud en ik hebben gebakken zijn is niet meer bij te houden.

De rust die op bepaalde momenten veel meer aanwezig was. Zo hebben de 2e verjaardag van Noud niet groot kunnen vieren, maar hadden we hem daar echt een plezier mee gedaan? De mensen die belangrijk voor hem en ons zijn waren er wel of lieten iets van zich horen en die grote en drukke verjaardagen komen vanzelf wel weer. Of niet natuurlijk, want zo was het voor ons ook nog gezellig haha. Meer tijd voor gezelligheid i.p.v alleen maar heen en weer lopen met taart en drinken. Hetzelfde natuurlijk voor het kraambezoek na de geboorte van Morris. Het was niet leuk dat bijvoorbeeld onze ouders niet altijd zomaar langs konden komen, maar de mensen die er toe doen die waren er en deze kraamperiode is zoveel rustiger verlopen als die van Noud 2 jaar geleden. Ook wat voor te zeggen dus.

Ik ben benieuwd naar 2021, ik begin volgende week weer met werken, waar ik weer veel zin in heb! Mijn lange verlof voelde echt als een groot cadeau en ik ben heel blij dat we ervoor hebben gekozen het op deze manier in te vullen. Onze dagen zullen vanaf nu wat meer georganiseerd moeten worden, met werk en oppas. Waar ik wel een beetje tegen op zie zijn de ochtenden haha. Het rustig opstaan is voorbij.. laat het maar snel voorjaar worden.. dan is het in ieder geval niet meer zo donker buiten in de ochtend!

Bedankt voor het lezen! Ik hoop dat jullie jaar -ondanks alles (lees: corona)- toch ook veel leuke momenten heeft gehad. Op naar 2021!! X

Volg:

Comments

  1. chucky1012
    31 december 2020 / 17:58

    Beautiful
    Het krijgen van jullie kind

    Happy New Year….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge