Run like Channing Tatum is waiting for you at the finish line

In dit artikel kon je lezen hoe je er tijdens het sporten toch nog fashionable uit kunt zien. Geloof ons: het sporten wordt echt leuker met leuke sportkleding! Maar met leuke sportkleding alleen ben je er nog niet. Goede schoenen zijn nog veel belangrijker.

Bron: Pinterest

Bron: Pinterest

Fitnessen in de sportschool

De mate waarin spieren, pezen en gewrichten worden belast verschilt sterk per activiteit. Om blessures te voorkomen en het comfort te vergroten is het daarom erg belangrijk om de eigenschappen van je schoenen goed af te stemmen op de activiteiten die je gaat doen. Om de schokken die ontstaan tijdens het springen en dansen op te kunnen vangen, is het belangrijk dat een schoen over voldoende demping beschikt. Afhankelijk van de activiteit is het belangrijk of het dempingsysteem in de voorvoet, hak of in beiden zit.
Schoenen met een goede pasvorm zijn, vooral bij bewegingsintensieve vormen van fitness, zeer belangrijk. Uiteraard is een goede maat belangrijk, maar ook de leest van de schoen moet goed bij de vorm van de voet passen.
Belangrijk om op te letten is dat:
– de schoen bij de hiel perfect aansluit en niet slipt
– de schoen in de lengte over voldoende teenruimte beschikt.
– de breedte van de schoen perfect aansluit bij de breedte van je voet. Té brede schoenen verhogen de kans op blaren en verminderen de stabiliteit.

Hardlopen

Als je aan hardlopen doet is het ontzettend belangrijk dat je goede schoenen hebt. Hardlopen is gezond, maar levert ook een ontzettende belasting aan je pezen, spieren en gewrichten op. Als je gaat hardlopen met verkeerde schoenen aan, kan dat veel (nare) blessures opleveren. Om vervelende blessures te voorkomen is het kiezen van de juiste schoen ontzettend belangrijk. Maar hoe weet je nu welke schoen voor jou de juiste is? Toen ik een paar jaar geleden begon met hardlopen, liep ik op Adidas sportschoenen die ik ook in de sportschool gebruikte. Na een paar keer hardgelopen te hebben kreeg ik heel erg last van mijn scheenbenen. Soms zelfs zo erg dat ik amper kon lopen. Ik kwam er al gauw achter dat deze schoenen voor mij niet geschikt waren om mee hard te lopen. Ik ben toen naar Intersport gegaan in Enschede. Daar werd mijn voet helemaal opgemeten, moest ik stukjes rennen in de winkel en werd er gekeken naar hoevaak en hoeveel kilometer ik per keer rende.

Run RUn Run(Bron: Intersport)

Op basis van al deze gegevens kwam de verkoper met een aantal hardloopschoenen aan. Het oog wil natuurlijk ook wat, en jammer genoeg waren niet alle schoenen even mooi. Gelukkig was het laatste paar waar hij mee aan kwam zetten roze met grijs. Dat leek er al meer op! Deze schoenen zaten perfect en ik ben er nog steeds erg blij mee. Ik gebruik ze veel en ze zitten heerlijk. Ik heb tijdens het sporten nergens meer last van, dus deze schoenen zijn zeker een goede aankoop geweest.

 

De leukste sportschoenen op een rijtje:

Adidas Adizero Boston €107,95

Adidas Adizero Boston €107,95

 

Asics Gel Kayano 18 €139,95

Asics Gel Kayano 18 €139,95

 

Asics Kayano €111.95

Asics Kayano €111.95

 

Nike Lunaracer D €69,95

Nike Lunaracer D €69,95

 

Nike Pegasus 29 €98,95

Nike Pegasus 29 €98,95

 

Saucony Mirage 3 €111,95

Saucony Mirage 3 €111,95

 

Adidas Adizero Boston 3 €107,95

Adidas Adizero Boston 3 €107,95

Bovenstaande schoenen zijn allemaal te bestellen op de website www.all4running.nl, maar we raden je wel aan om ze eerst in de winkel te passen!

Op Pinterest zagen we deze nog mooiere sportschoenen…Hebben hebben hebben!!
Run Run Run Run Run Run Run

 Welke is jullie favoriet?

 

Volg:

Comments

 1. 27 mei 2013 / 21:04

  Leuke titel ;D ik wil binnenkort weer eens beginnen met sporten.

 2. 27 mei 2013 / 19:32

  Ik loop ook regelmatig. Op moment heb ik Lunarglides van Nike!

 3. 27 mei 2013 / 18:00

  ah loooove hardlopen. En het is inderdaad echt belangrijk hoe je schoen zit en alles. Scheelt een hoop problemen later. (:

 4. 27 mei 2013 / 15:24

  Ik heb wel eens gehoord dat je eigenlijk beter op de crosstrainer kan gaan staan dan hardlopen, omdat je knieën zulke zware schokken te verduren krijgen continu. Anyway, ik loop ook liever hard dan dat ik op de crosstrainer sta ;). Heb ook ooit m’n voeten laten opmeten, maar die verkoper kwam toen met schoenen van min. €150 aanzetten, had ik niet echt zin in :S. Ben toen naar de Perry gerend en heb een paartje in de aanbieding voor €60 gekocht, lopen fantastisch, nergens last van :D. Misschien een geluksaankoop?

 5. 27 mei 2013 / 10:41

  Ik ben wel een hardloper, maar het zit er helaas niet meer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge