Happy new year – tag!

Een ‘tag artikel’ zie je zelden op onze blog. Toch maken we graag een uitzondering, voor onze zelfbedachte Happy New Year-tag! Het is eind december, dus de hoogste tijd om deze tag de wereld in te gooien. Je leest alles over onze Oud & Nieuw, vuurwerk en goede voornemens!

Welke herinneringen heb je aan oud en nieuw vieren van toen je nog klein was?
Jaimy: Wij vierden Oud & Nieuw meestal gewoon thuis. Ik weet dat op oudejaarsdag mijn buren altijd oliebollen gingen bakken, en dat ik dan samen met mijn zusje langs ging om te kijken en om te proeven of dat ze zelf langs kwamen om wat te brengen. Overdag staken we vuurwerk af, de knalerwtjes waren mijn favoriet. ’s Avonds had mijn moeder allemaal lekkere hapjes gemaakt en keken we tv. Toen kwam de ‘grote klok’ op tv en gingen we aftellen. Na 12 uur snel naar buiten om de buren gelukkig nieuwjaar te wensen en weer verder met het vuurwerk. Ik heb hele leuke herinneringen aan Oud & Nieuw.
Laura: Eerlijk? Ik heb niet zo heel veel met oud&nieuw. Wij waren meestal thuis of bij vrienden van mijn ouders. Later ging ik met vriendinnen na 00:00 de stad in om daar een feestje te vieren. De laatste paar jaar ben ik gewoon thuis met familie. Ik kan niet zo goed lang wakker blijven, dus voor mij mag het om 1:00 wel afgelopen zijn. Saai he?

Waar vier je dit jaar oud en nieuw?
Laura: Ik vier oud en nieuw dit jaar in Rotterdam, bij het zusje van mijn vriend.
Jaimy: Ik vier het samen met Freek bij vrienden in Dordrecht.

Oliebollen of appelflappen?
Jaimy: Vanaf vorig jaar hebben mijn vriendin Suzanne en ik bedacht dat we elk jaar op oudejaarsdag oliebollen gaan bakken omdat ze vorig jaar zo goed waren gelukt, dus oliebollen. Wel zonder krenten.
Laura: Ik ga denk ik voor oliebollen! Ik ben daar niet heel gek op, maar appelflappen kan ik het hele jaar door eten en oliebollen niet! Mijn vader bakt wel super lekkere oliebollen!

Champagne voor jou met Oud & Nieuw?
Laura: Alleen om 12 uur omdat het hoort!
Jaimy: Liever niet. Ik vind champagne echt niet zo lekker. Geef mij maar een glaasje Asti of Hugo.

Wie wens jij als eerst een gelukkig nieuwjaar?
Laura: Alwin, mijn vriend!
Jaimy: Ja, ik ook. Maar dan mijn eigen vriend.
Laura: Hahaha

Siervuurwerk of knalvuurwerk?
Jaimy: Ik vind siervuurwerk mooi om naar te kijken, maar ik steek het zelf niet af. Aan knalvuurwerk heb ik echt een hekel.
Laura: Allebei niet! Ik ben altijd zo bang voor ongelukken dat ik geen vuurwerk aanraak.

Wat doe jij op 1 januari?
Laura: Normaal gesproken ga ik langs mijn familie om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen. Dit jaar ben ik in Rotterdam en blijven we daar nog een nachtje omdat we meteen bij Jaimy en Freek op visite gaan. Dit jaar zal ik dus niet zo veel doen op 1 januari.
Jaimy: Sowieso uitslapen. En dan zien we wel wat de dag ons brengt. Ik denk ook iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen. En misschien boodschappen doen omdat ik 3 januari jarig ben.

Goede voornemens, ja of nee?
Jaimy: Volgend jaar willen Freek en ik gaan sporten. Ja, lekker cliché maar we gaan er voor, haha. En ik wil ook minder snoepen en meer sparen.  
Laura: Dit jaar wel! Maar ook weer niet helemaal, omdat ik er al voor oud&nieuw mee ben begonnen. Lees er hier alles over.

7ac5a0f4d0ecfe69fcddfdf237a4cd88

Heb jij al zin in oud&nieuw? Wij taggen de volgende bloggers: Dagmar, Sophie, MarloesLiset en Willemijn & Martine, maar voel je vooral vrij om deze tag over te nemen!

Volg:

Comments

 1. 31 december 2015 / 14:16

  Ondanks dat het een jaar geleden is vind ik dus een super leuke tag :) Ik heb hem inmiddels overgenomen en even een linkje naar jullie pagina toegevoegd!

 2. 24 december 2014 / 00:24

  Wat een leuke tag, ik neem hem over!:-) Heb je mijn kerst Q&A al gezien, is misschien ook leuk voor jullie!:-)

 3. 23 december 2014 / 22:56

  Hele leuke tag dames! Deze gaat zeker een plaatsje krijgen op m’n blog! <33

 4. 23 december 2014 / 22:52

  Wat een leuke tag en de antwoorden lezen erg vlot. Zelf zou ik ook voor oliebollen gaan omdat je appelflappen makkelijker door het jaar kunt eten haha x

 5. 23 december 2014 / 20:13

  Leuke tag is dit! Zelf vind ik oud&nieuw ontzettend leuk en haal ik de hele nacht door haha. Dit jaar vier ik het met vrienden bij mij thuis en daarna gaan we de lokale kroeg in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge