Bitchy Resting Face (BRF)

Tijdens het uitgaan door wildvreemden worden aangesproken met: ‘je bent mooier als je lacht’ en ‘waarom kijk je zo boos?’, en zonder een woord gezegd te hebben al worden aangezien als arrogant en chagrijnig? Story of our lives. Wij schijnen namelijk altijd boos te kijken en waren daarom natuurlijk ook lid van de ‘ik-schijn-boos-te-kijken-hyve’ haha. Genoeg daarover, we vonden een artikel op Cosmopolitan over de zogenaamde Bitchy Resting Face en konden het niet laten om hier een artikel over te schrijven.

~cf34c573b6a69955d0cc46cf25b785da

Even over vooroordelen gesproken.. hoe vaak wij wel niet gehoord hebben dat mensen ons óf chagrijnig óf arrogant óf  boos vonden en vervolgens achteraf zeiden: ‘je bent eigenlijk veel aardiger dan ik dacht’… Dat is dus niet zo leuk hè! Want wij kijken nou eenmaal best boos als we neutraal kijken. Dat betekent echt niet dat er iets aan de hand is. En dat hoef je ons dan ook echt niet nog een keer extra te vertellen. Want ja, dan worden we wel boos en/of chagrijnig.

Nee, het enige vervelende dat vandaag is gebeurd is dat iemand zei dat het lijkt alsof ik boos ben. Terwijl ik eigenlijk heel vrolijk ben. Maar verder alles oké hoor, met jou?

Op internet zijn verschillende artikelen te vinden over het Bitch Resting Face Syndrome. Oké, dit zijn geen 100% betrouwbare artikelen, maar toch wel leuk dat er over geschreven wordt. Er zijn zelfs mensen die beweren dat het echt een aandoening is. Een aandoening van de gezichtsspieren, waarbij je in rust en bij een ontspannen gevoel boos en vijandig kijkt. Je gezichtsuitdrukking komt op dat moment dus niet overeen met hoe je je voelt.

tumblr_lrzwjjp8PE1r06bug_medium

Is dit herkenbaar? Laat het ons gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 24 december 2014 / 11:56

  Wat een goed artikel om te lezen!
  Nooit geweten dat dit een soort ziekte is.

 2. 24 december 2014 / 09:23

  hahah ik weet niet of ik altijd zo kijk maar als ik met uitgaan het gehad heb en ik wil naar huis in ieder geval wel, zodra iemand dan zoiets tegen je zegt dan ben ik helemaaaal chagrijnig haha, waarom zeggen mensen zulke dingen, dat moeten ze niet meer doen!

  • iscreambeauty
   31 december 2014 / 09:10

   Nou inderdaad!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge