Bootcamp Bounz

Bounz!

Vorig jaar zag ik dit filmpje op Youtube. Het eerste wat ik dacht toen ik dat zag was: ‘dat wil ik ook!’. Hoe leuk ik sporten ook vind, ik ben ook vrij snel uitgekeken op iets. Tijd voor iets nieuws dus! Kort daarna hoorde ik dat er in Enschede – waar ik woon – een soort van ‘trampoline hal’ geopend was: ‘Bounz´. Ik hoopte natuurlijk dat daar deze fanatieke work-out ook te doen was. Maar helaas, was het maar zo’n feestje. Pas geleden zag ik op Facebook een berichtje over Bootcamp Bounz. In diezelfde trampoline hal. Je begrijpt dat ik niet lang na hoefde te denken voor ik me ingeschreven had voor een les.

Bootcamp Bounz

BootcampBounz is een intensieve full body work-out op de trampolines. Kracht-, interval- en circuittraining zijn onderdeel van de BootcampBounz. Diverse hulpmaterialen als kettlebells, wallballs en challengebags worden gebruikt naast de diverse bodyweight oefeningen. Door de dynamische beweegmogelijkheden van Bounz te combineren met oefeningen uit de bootcamp is een intensief en uniek lesprogramma ontwikkeld. Ook aan te raden als aanvullende training op je reguliere sportles.

Op internet vond ik onderstaand filmpje van een Bootcamp Bounz les in Amsterdam.

Jump, jump

Ik dacht dat ik hierdoor een beetje een idee had van wat me te wachten stond, maar het ging toch wel iets anders. Zo gebruikten we deze les geen attributen zoals matten en gewichten. De trainer vertelde dat hij dit niet iedere les gebruikt. Het is een beetje lastig om precies uit te leggen wat we gedaan hebben, maar ik ga het proberen. De warming-up bestond uit een aantal spring oefeningen. Daarna gingen we spiergroepen trainen. Als voorbeeld neem ik de squat. Tijdens Bootcamp Bounz doe je dus niet zomaar een squat. Je springt in de trampoline op het harde tussenstuk, waar je in de squat positie land. Vervolgens spring je in de volgende trampoline en land je weer in de squat positie. Zo squat je de hele zaal door.

Je kunt de oefeningen op je eigen niveau doen. De trainer geeft namelijk per oefening aan hoe je het moeilijker en makkelijker kunt maken. Ik vond het erg leuk om een keer te proberen. Bij Bounz zijn naast bootcamp nog meer lessen te volgen, zoals BodyBounz, BounzeTricks en Dodgeball. 

Je vind Bounz in de volgende steden: Almere, Amsterdam, Beverwijk, Eindhoven, Enschede en Nijmegen. Neem eens een kijkje op de website voor meer informatie en prijzen.

 

Volg:

Comments

  1. 8 december 2014 / 13:32

    Klinkt echt super tof, helaas is het niet bij mij in de buurt maar ik hou het in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge